Набування мудрості…

Опубліковано в Молочний шлях

Мудрість, חכמה — ЧОКМА на гебр.,— бути мудрим, мудрість, знання, досвід, розумність, або інтеліґентність, проникливість, погляд із середини - інсайт, судження, розсудок, суд. Це слово завжди використовується в позитивному значенні. Справжня мудрість веде до пошани перед Господом, благоговіння, це — глибока пошана. Тому скептики ніколи не знаходять мудрості і ніколи не дізнаються справжнього значення життя, скептики.

Я створений для Бога, бо я Йому потрібен. Навіщо? О! Дуже багато всього! Щоб я був! Щоби Він міг мене любити. Щоби Йому було кого любити. Щоби Він мені показував, а я дивувався. Я — захоплювався і зачаровувався Ним, а Він продовжував і продовжував мене захоплювати. Людина вчинена бути посудиною Божої слави. Бути тим, хто захоплюється Богом. Не по наказу, а від серця. Не тому, що так треба, а тому, що інакше я не можу. Бог учинив людину так, що ми не можемо інакше, коли ми дивимося на ті вчинки, що Він робить, ми не можемо не захоплюватися. Чому? Бо Він захоплюючий! Він дивовижний! І Бог нас учинив такими, що можуть це робити.

Чокма використовується, щоб описати цілий спектр людського досвіду — обробляння землі і металів, військова стратегія, дипломатія. Коли я це побачив, воно мене здивувало — дипломатія! Військова справа, військова стратегія і дипломатія — це мудрість. Божа мудрість. Є сьогодні цілий жмут віруючих, християн, які стверджують, що політика і держава не мають ніякого відношення до Бога і до Писання. Це — така глупота, як тільки можна собі уявити!

Вони ніколи на бачили Біблії, чи як? Ну, швидше всього, тому що половина Писання говорить саме про державне управління і про політику і державні справи, самоврядування і врядування на місцях і про царство. Про царство — це правління. Це не тільки особисте життя людини, це життя суспільства, життя великих груп населення, великих суспільних груп, управління ними і закони, які ними рухають — Господь говорить про них... Слово мудрість говорить про військову стратегію і дипломатію...
Набування премудрости як же це ліпше від золота, набування ж розуму добірніше від срібла! (Приповісті 16:16)

********************************
Початки Мудрості — дослідницька передача передача РКБ, випуск №200
Записано з прямого ефіру Радіо Каналу Благодаті у 2016р. © РКБ † Дух Господній — до кожної оселі!

verba volant scripta manent
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter