Бог про інвестиції і ризик-менеджмент.

Опубліковано в Молочний шлях

Бог про інвестиції і ризик-менеджмент.

Не складайте собі скарбів на Землі, де нищить їх міль та іржа (Мт6:19). Складайте собі скарби... Бог не проти скарбів. Він прийшов, щоб дати нам скарби, які не нищаться. Складайте собі скарби на небі, де вони не нищаться. Дивлячися на ці слова, ми задаємося питанням: що ж то за скарб на небі, як я на Землі? Навіщо він мені на небі, коли я на Землі? Скарб складають, щоб ним користуватися. Як же ж я скористаюся тим, що на небі?

Христос прийшов і проповідував просту звістку, яку по сьогоднішній день ми не чуємо. Він говорив: наблизилося Царство небесне! Воно вже не десь на небі, але наблизилося до вас. Небеса спустилися, нахилилися, Бог схилив небеса і зійшов на землю, і почав жити між нами. Повний благодаті і правди для нас, для людей. Він приніс нам Своє царство. І тепер небеса і Земля відділені лише прірвою невірства. Вони відділені тепер лиш в нашому серці. Після того, як прийшов Спаситель, небеса стали доступні нам тут, на Землі. Всі багатства Божі доступні сьогодні для нас, Бог багатий для нас на все Римл. 10:12 і може дати нам значно більше всього, про що думаємо, чи чого просимо — вже!

Про це Господь весь час говорив — наблизилося Царство Боже! Воно не десь далеко, за морем, не десь, колись, після смерті, воно наблизилося до вас уже Лк. 11:20! І хто вірує в Мене (Ів. 5:24) на суд не приходить, але перейшов із смерті у життя! Не "перейде колись", не "буде мати" вічне життя після смерті, але вже перейшов із смерті у життя. У життя вічне. Бо Бог до нас наблизився. Той, хто приходить до Бога, мусить вірувати, що Він є! І тим, хто шукає Його, Він дає нагороду вже.

Не складайте собі скарбів на Землі, де їх нищить міль і іржа. Складайте собі скарби на небі, і скарб ваш буде збережений, щоби ви ним користувалися тоді, коли вам потрібно. Небеса є зараз і тут. В нашому серці, в Дусі. Бо небо, це не далеко над головою. Але, близько тебе Слово - в устах твоїх і в серці твоїм. Слово віри, що ми його визнаємо. Там складайте свої скарби, де не вкрадуть.

Ми не вкладаємо свої гроші в банки, про які знаємо, що збанкрутують, де власникам байдуже до вкладників. Ми досліджуємо і дізнаємося, хто насправді збереже наші кошти, і вкладаємо в банки надійні. Про це Господь тут і каже. Вкладайте туди, де ви завжди зможете отримати свій депозит, вклад, чи відсотки по ньому. Де завжди зможете прийти і вам видадуть і не відправлять, кажучи, прийди потім, чи колись, може віддамо, а може й ні. Це ваш скарб. Він вам належить. Складайте СОБІ скарби, там, де вони не нищаться...

Якщо є страх втрати, ніколи немає спокою. Як же убезпечити наші набутки і мінімізувати ризики втрати? Про це і про світло, тіло, здоров’я, про світлих і темних людей і про зв’язок із нашими скарбами. Про вічне життя, яке не нищиться,— про те, як воно проявляється в наших днях. Про наші життя і про життя наших тіл. Прості аргументи, зрозумілі й дитині, якими Господь доносить до нас секрети успіху у житті, розпочинаючи Новий Заповіт, задаючи риторичні запитання, на які ми самі бачимо відповіді. Про ціль нашого життя на землі та про наше, людей, унікальне призначення ми говорили у цій сорокахвилинній передачі.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter