Куди поділись зцілення???

Опубліковано в Молочний шлях

І сталось одного із днів, коли Він навчав, і сиділи фарисеї й законовчителі, що посходилися зо всіх сіл Галілеї й Юдеї та з Єрусалиму, а сила Господня готова була вздоровляти їх… (Від Луки 5:17)

І Він тут учинити не міг чуда жодного, тільки деяких хворих, руки поклавши на них, уздоровив. І Він дивувавсь їх невірству. І ходив Він по селах навкруг та навчав. (Від Марка 6:5,6)

Не міг учинити чуда жодного через їх невірство.

І взяв Він сліпого за руку, та й вивів його за село. І послинивши очі йому, поклав руки на нього, і питався його, чи що бачить. І, зиркнувши, сказав той: Я бачу людей, які ходять, немов би дерева… Потім знов Він поклав Свої руки на очі йому, і прозрів той, і одужав, і виразно став бачити все!

Другі після Бога, або влада віри

Опубліковано в Молочний шлях

Це причина всіх невдач в нашому житті. Коли не стається те, чого ми сподівалися. Це тому, що ми послухали неправду і прийняли її як правду, і подумали, що є так, як нам сказано. І ми пішли і знайшли, що так не є. І наш задум, оснований на цих словах, не стався.

Ми називаємо це невдачами. А людей, які постійно живуть у невдачах — невдахами. В тому ж місці, яке ми згадували, в Івана, Бог сказав: він — батько всілякої неправди. А ще він — душогуб, від початку (Ів. 8:44).

Яким чином вічне життя, коли ми вмираємо?

Опубліковано в Молочний шлях

Це питання походить із Божого Слова. — Так? — Це ж очевидно. Ісус Христос прийшов щоби дати нам вічне життя. Спаситель приніс нам вічне життя. А що воно таке? Що це, вічне життя? Ми ж умираємо, ми бачимо, що є цвинтари і вони повні людей, що жили. Що, "життя після смерті"? Це сама поширена думка. Коли люди говорять про вічне життя, вони мають на увазі життя після цього життя, життя після наших днів на Землі, і ми матимемо ще якесь життя. І цього повно в усіх релігіях у світі. І це цікаво. Релігії у світі придумав диявол. Чому так? Чому диявол? Адже кажуть, що це все шляхи до одного Бога! Ну, насправді, Бог завжди говорив і завжди відкривав людині, який є шлях до нього, починаючи від Авеля. Він навчав і показував, як це, жити з Богом, як це повернутися до Бога. Він пообіцяв нам Визволителя і Спасителя від самого початку. Ще Адаму і Єві сказав, через яких сталася у нас проблема, ввійшов гріх в нас і ми померли.

Чи Бог приніс Собі в жертву Свого Сина?

Опубліковано в Молочний шлях

Бог добріший, аніж ми можемо собі уявити в мільярди разів.

Ми знамо, що таке добре і що таке зле. Що таке добро і що таке зло. Кожен з нас має якесь поняття про це. Коли дітям в школі дати завдання намалювати добро і намалювати зло, вони щось намалюють, бо них є якесь поняття про це питання. Якщо дорослому дати те ж саме завдання, він намалює щось інше. І чим більше ми йдемо по житті, тим більше ми пізнаємо. Це дерево, пізнання добра і зла. Ми пізнаємо і добро і зло. І ми бачимо людей добрих і людей злих. Вчинки добрі і вчинки злі,— ці дві крайності.

Набування мудрості…

Опубліковано в Молочний шлях

Мудрість, חכמה — ЧОКМА на гебр.,— бути мудрим, мудрість, знання, досвід, розумність, або інтеліґентність, проникливість, погляд із середини - інсайт, судження, розсудок, суд. Це слово завжди використовується в позитивному значенні. Справжня мудрість веде до пошани перед Господом, благоговіння, це — глибока пошана. Тому скептики ніколи не знаходять мудрості і ніколи не дізнаються справжнього значення життя, скептики.