«Минає стан світу цього…» (Денне Слово передача №39)

Опубліковано в Денне Слово

Чи ви колись задумувалися скільки днів вам залишилося жити ще на Землі? Так, саме скільки днів, а не років, тижнів чи місяців. Скільки ви вже прожили? І скільки днів вміщається у 50-70 років, які ми в середньому проживаємо на планеті?

У римлян була приказка “ні дня без риси”. Вони розуміли, що життя складається із днів. І якщо день минув і не залишилося за мною сліда, то цей день минув безслідно і я, наче, й не жив в цьому дні.

В цій передачі ми говорили про нашу потребу в цінності і потрібності, по потребу у визнанні, про те, що є і що не є справжньою цінністю. Посеред передачі ми немало говорили про місце, куди викидають непотріб вселенної, відділене місце, куди звалюється все, в чому немає життя. Слово геєнна, яке ви, безперечно, чули хоча б раз у житті – це видозмінена форма назви сміттєзвалища, що знаходилося за Єрусалимом – долина Гі-Хінном. І як на всякому сміттєзвалищі там завжди сморід і тління. Що означає “невгасимий вогонь” та “скрегіт зубів”, коли мова заходить про пекло – в’язницю для зрадників правди і життя?

Як один єдиний клопіт може затулити нам весь білий світ і чому так стається? Чому гроші не роблять людину щасливою – ні великі ні тим більше, дуже великі? Епістимологія практично – у простому роздумі над простими речами, доступна для кожного. Ідолопоклонство третього тисячоліття, з яким ви зустрічаєтеся щодня. Оккультизм, яким ми займаємося щодня… Як життя викрадається з нашого часу, що роки перетворюються на тижні, а тижні на хвилини?

Чи можливо нажитися протягом цих років на Землі так, що буде достатньо і захочеться йти далі? Що означає “використовувати час”? Коли настане кінець світу? Чому людина весь час помиляється? На Бога надійся, а сам “не плошай”, чи ТІЛЬКИ Бог може насправді зробити так, що наше життя таки вдасться?

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter